Danny O.

 

 

Danny O. is de artiestennaam van Danny Onderdonck

 

Geboren en getogen in Gent, maar oorspronkelijk afkomstig uit Wondelgem. Meer voeling met Wondelgem dan Gent wegens lid van diverse verenigingen.

 

Creativiteit zit hem in het bloed, niet alleen met zijn handen, maar ook met schrijven. Diverse toneelstukken schreef hij, o.a. voor Thor-t-ater, Davidsfonds Wondelgem en recent nog voor de Landelijke Gilde Wondelgem

 

In zijn vrije tijd houdt hij zich ook nog bezig met het maken van beelden. Bronzen beelden in combinatie van struisvogeleieren.

 

Sinds kort experimenteert hij ook met chocolade en probeert hij kunstwerken in chocolade te maken. Soms een beetje jammer om uiteindelijk op te eten, maar o zo lekker!

 

Neem gerust een kijkje op www.dannyo.be


Dieter Verspeelt

 

Het expressieve, wat hem in de moderne kunst het meest aanspreekt, voert de boventoon in al zijn werken. Zijn schilderijen zijn in balans en stralen een grote dynamiek uit. De toeschouwer heeft een grote mate van vrijheid bij de interpretatie van zijn werken

De kunstenaar heeft als doel een “dialoog” te creëren tussen toeschouwer en doek tussen de toeschouwers onderling binnen een ruimdenkend kader met respect voor elk individu in zijn zijn

Door de jaren heen exposeerde Dieter Verspeelt regelmatig op kunstbeurzen, galerijen en art-events waardoor hij succesvol doch geruisloos naambekendheid krijgt

“Mijn werken maken deel uit van mijn levensvisie waarin ik als mens én kunstenaar vrij in het leven wil staan in denken en doen in het hier en nu

Mijn werk reflecteert mijn emotie van het moment gevormd door een snel evoluerende maatschappij 

Neem gerust een kijkje op www.rt-factory.com


Max Van Hemel

Max is autodidact. Hij leerde als kleuter omgaan met potlood via zijn overgrootoom. Tekenen zit hem dus in de genen. Op zijn 12e maakt hij zijn eerste volle stripverhaal voor de schoolkrant. Op zijn 14e tekent hij voor het eerst een portret naar levend model. Tijdens zijn masteropleiding bouwkunde werkt hij verder aan het uitbouwen van zijn tekenkunsten. Overdag werkt hij aan korte comic-strips die onder studenten door de aula’s passeren. In totaal maakt hij 5 albums rond de avonturen van “de wiggeloogjes”. Het kotleven opent perspectieven om aan het werk te gaan met modellen. Hij specialiseert zich in het tekenen van volledige lichamen. Max start zijn officiële tentoonstellingscarrière in 1996,een duo-tentoonstelling met Hugo Vander Vekens in Bachte Maria Leerne. In de loop der jaren stelde Max al op vele plaatsen in binnen- en buitenland (Frankrijk, Nederland, USA,…) tentoon.

Technisch:

Max werkt met hoogwaardige kleurpotloden, met pastel of combineert beide. “Er komt geen borstel aan te pas”. Zijn tekeningen zijn daarom niet te verwarren met aquarellen. Als basis gebruikt hij doorgaans katoenpapier al maakt hij ook wel grotere werken op doek of hout.

De tekeningen:

In de werken van Max staat de mens, doorgaans de vrouw, centraal. Zijn werk is sober, geraffineerd met veel zin voor detail. Suggestief naakt met respect voor de vrouw. Het werk van Max is beïnvloed door de Vlaamse primitieven, renaissancekunst, het surrealisme en de romantiek. Hij vermengt al die stijlen en maakt ze tot een “Max-mix”. Toch blijft Max een portrettekenaar. Dat is vandaag nog steeds herkenbaar in zijn werk. Binnen zijn recent afgewerkte Lilith-project hekelt Max de ongelijkheid van vrouw en man aan binnen het geloof. In zijn eigen verhaal van de creatie van de mens krijgt de vrouw dan ook de belangrijkste rol en wordt de kijker geconfronteerd met een andere visie, een andere geschiedenis. Met het Lilith-project maakte Max meer dan 30 tekeningen rond deze mysterieuze figuur. Als het ware een stripverhaal op groot beeld.

Ook in zijn eerder project “Like it”, geeft hij alle aandacht aan de vrouw en haar genot. Op een verfijnde esthetische manier loopt Max door het vrouwelijke genot.


Nadine Buyle

Ik ben altijd al graag creatief bezig geweest.

 

In 1989 leerde ik de klassieke gutta-techniek van het zijdeschilderen kennen.

 

Daarna volgden al snel verschillende moderne technieken en aquarel op zijde.

 

Vanaf 1996 opende zich de wereld van batik (ook wel schilderen met was genoemd). Ook in deze discipline zijn er verschillende richtingen en volgde ik tientallen cursussen en workshops.

 

Ik leerde dat niet alleen zijden stoffen, maar ook zijde-vezels, -cocons, -zoompjes en -garen geverfd kunnen worden en omgevormd tot bvb juweeltjes.

 

Ondertussen ontdekte ik het vervilten van wol, al dan niet in combinatie met zijde. Hierdoor werden dan nieuwe samengestelde stoffen gecreëerd, waaruit dan weer allerhande voorwerpen, zoals bvb hoedjes, stola’s, sjaals,  accessoires, zoals halskettingen, armbanden, interieurobjecten zoals kaarshouders, sterren, schaapjes,  kabouterpaddestoelen,  etc  ontstonden.

 

Een paar jaar geleden kwam daar nog het ecoprinten bij, tijdens hetwelk echte bladeren op wol worden afgedrukt.

 

Bezig zijn met textiel is een echte passie die me allicht niet snel meer zal loslaten.

 


Eddy Nival

Nival Eddy 25 april 1944

 

 

 

Beeldend kunstenaar

 

Autodidakt-metaalsculpturen.

 

 

 

Tentoonstelling Europa bank.

 

Tentoonstelling in het Latems Museum voor moderne kunsten, uitgekomen met vermelding van drie werken in 1975

 

"Dwaze uitdrukking"  "De Gulzigaard"  "Doodstrijd"

 

Verschillende tentoonstellingen in vrijetijdsclubs.

 

Tentoonstelling in het vroegere E.G.W.gebouw aan het zuidpark in Gent.

 

Individuele tentoonstelling in de bank Ledeberg -V.D.K. galerij

 

Verschillende tentoonstellingen in gebouwen van de stad Gent met de culturele collega's

 

Mededingenschap aan het "Kunstsalon van Gent", 2006 en door de jury opgenomen in de selectie met het beeldje

 

"Spiegel der liefde", tentoongesteld in de kunsthal Sint Pietersabdij 2006.

 

 

 

Tentoonstelling met de culturele collega's in het Hof Van Rijhove 12 october 2007.

 

12de Kunstenaarsroute JEF DEVOLDER  2009

 

Tentoonstelling in naam van Cultuurplatform 2010

 

Kunsttentoonstelling Oogstkermis Oostakker Davidsfonds 2013

 

Tentoonstellingen 2014 en 2015 Hof van Rijhove Culturele collegas

 

Tentoonstelling Kolle kasteel Mariakerke 2016

 

Tentoonstellingen 2016 en 2017 Hof van Rijhove Culturele collegas

 

Tentoonstelling 2018 Kerk Groot Begijnhof Sint Amandsberg

 

Tentoonstelling Mei kermis Wondelgem 2019

 



 


Wil ook jij door het Cultuurplatform eens extra in de kijker worden gezet?  Stuur jouw CV, met profielfoto en een aantal foto's van jouw werken naar cultuurplatformwondelgem@gmail.com of gebruik ons contactformulier